FOK Logo

Farbe Szakgimnázium, Szakközépiskola és Óvoda

CCNA (Cisco Certified Network Associate)

Azon diákok számára készült, akik közép- vagy felsőfokú szakmai informatikai képzésben vesznek részt, szakmai informatikai érettségit akarnak tenni, vagy csak mélyebben szeretnének megismerkedni a hálózatok működésének alapjaival. A tananyag az első lépcsője egy hálózati informatikai karrier elindításának.

A tananyag a Cisco Hálózati Akadémia belépő szintű hálózati tananyaga.

 

 

 

Alapadatok:

Előképzettség:

Szakmai előképzettséget nem igényel, bárki számára elsajátítható. A tananyag első két kurzusa (Bevezetés a hálózatok világába és a Forgalomirányítási és kapcsolási alapok) már magyar nyelven is elérhető, a harmadik kurzus magyar kiadása előtt áll és hamarosan a negyedik kurzus is rendelkezésre áll majd magyarul.

Kapcsolat az Országos Képzési Jegyzékkel:

A tananyag kíválóan alkalmazható a szakmai informatikai érettségire, valamint az informatikai szakmai vizsgákra történő felkészülésben. Az első két kurzus tananyagtartalma teljes mértékben kompatibilis a OKJ-s középfokú informatikai szakképesítések Hálózati ismeretek I. és Hálózati ismeretek I. gyakorlat tantárgyaival, amelyek a szakmai informatikai érettséginek is a részét képezik. A harmadik és negyedik kurzusok az Informatikai rendszergazda szakképesítés Hálózati ismeretek II. és Hálózati ismeretek II. gyakorlat tantárgyaival vannak teljesen összhangban.

A tananyag bemutatása:

Áttekintő képet ad a hálózati fogalmakról és az alapvető készségekről, a hálózati kábelezéstől a protokollokon át egészen a hálózati szolgáltatásokig. A tananyag a hangsúlyt a gyakorlati készségekre helyezi, valamint hogy a munkaerőpiacon azonnal értékesíthető és az ipar által elismert tudást adjon át. A tananyag a korábbi CCNA Discovery és CCNA Exploration tananyagok helyét veszi át frissített és technológiailag naprakész tartalommal.

A képzés 4 kurzusból áll:

  1. Bevezetés a hálózatok világába

  2. Forgalomirányítási és kapcsolási alapok

  3. Hálózatok méretezése

  4. Hálózatok összekapcsolása

Packet Tracer szimulációs program a tananyag elsajátítását teljeskörűen támogatja, a tananyag valamennyi laborgyakorlata szimulátorban is elvégezhető. A Packet Tracer programot a Cisco Hálózati Akadémia valamennyi diákja és oktatója önmaga tudásának gyarapítására szabadon használhatja.

Vissza a képzésekre