FOK Logo

Farbe Szakgimnázium, Szakközépiskola és Óvoda

Cisco Hálózati Akadémia

 

Cisco Hálózati Akadémia (Cisco Networking Academy) célja az általános hálózati informatikai ismeretek és azon belül a Cisco technológiai tudás minél szélesebb körű terjesztése.
Az akadémiai közösség tagjai a Cisco Systems, Inc. által kifejlesztett  elektronikus tananyagokat egységes "belended learning" környezetben, saját oktatási rendszerükbe integrálva oktatják, az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával.

Ma 170 ország 9000 akadémiáján tanulják a hallgatók a különböző informatikai tananyagokat.
Intézményünk tagja ennek az akadémiai hálózatnak.

A képzés során alkalmazott - és a beiratkozott tanulók számára az Interneten keresztül otthonról is hozzáférhető - magyar nyelvű tananyagok valamint az iskolai hálózati laboratórium segítségével az akadémia olyan ismereteket tud nyújtani hallgatói számára, ami egyébként az oktatási piacon csak többszázezer forintos tanfolyamokon szerezhető meg.

Az alábbi képzések folyamán tett eredményes vizsgákkal a hallgatók megszerzik a szakmai készségeket elismerő okleveleket:


- Az IT Essentials (PC hardver és software) tananyag számítógépes, belépő szintű ismereteket biztosít technikusi munkakörök betöltéséhez.


- A CCNA (Cisco Certified Network Associate) tananyag az alapoktól építkezve nyújt elméleti és gyakorlati ismereteket a számítógépes hálózatok tervezéséhez, telepítéséhez, konfigurálásához és felügyeletéhez.